Jsme opět v obci Suchá, kde jsme už navrhovali dvojici rodinných domů. Tentokrát se jedná o parcelu, kde svažitý terén nemá až takový spád. Na první pohled jednoduché zadání a mírně svažitý pozemek nám dal pořádně zabrat. Po zaměření pozemku geodetem se teprve ukázaly reálné výšky a nestejnoměrný sklon terénu. Pro náš koncept rodinného domu to znamenalo jít cestou posunutí hlavního obytného podlaží o polovinu výšky patra oproti hlavnímu vstupu do domu. Díky tomuto konceptu jsme nemuseli výrazně zasahovat do stávajícího svahu a dům tak přirozeně zapadá do krajiny. Jednoduchý dům se sedlovou střechou jsme díky posunutí o polovinu podlaží mohli doplnit přízemní hmotou s plochou střechou a dřevěným svislým obložením, do které jsme umístili veškeré provozní a technické zázemí domu.
Tímto členěním domu na zóny mohl vzniknout velkorysý obytný prostor otevřený přes dvě podlaží s krásným výhledem do krajiny. Tento výhled si budoucí majitelé budou užívat díky maximálnímu prosklení obytného prostoru a navazující terase s dřevěnou pergolou, která kompozičně doplňuje jednoduchou hmotu domu. Terasa, která se vznáší nad svažitou zahradou, má navíc po celé délce stupně, které umožňují pohodlný přístup na zahradu a slouží také jako doplňkové posezení. Materiály domu jsme volili s ohledem na vkus klientů, ale také z pohledu působení celé nově vznikající lokality rodinných domů na okraji obce Suchá.